ponedeljak , 10 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Završen prvi upisni krug u srednje škole

Završen prvi upisni krug u srednje škole

Prvi upisni krug u srednje škole zavšen je danas, a učenici koji nisu raspoređeni u ovom upisnom krugu, srednju školu upisivaće u ponedeljak kada će biti organizovan drugi upisni krug.

Andrea Horvat je zajedno sa svojom majkom, danas došla da se upiše u Politehničku školu. Andrea je izabrala smer arhitektonski tehničar koji je i uspela da upiše sa željom da nastavi obrazovanje na Građevinskom fakultetu.

Ove godine je po prvi put za male maturante organizovan online upis u srednje škole putem eUprave, bez podnošenja ijednog dokumenta. Međutim, roditeljima i deci je ostavljena i mogućnost da upis obave u školi. Po rečima direktora Politehničke škole, Ise Planića, većina njihovih budućih đaka ipak se odlučila da upis obavi lično u prostorijama škole. Ono što je obeležilo ovogodišnji upis u srednje škole, pored činjenice da je prvi put organizovan online, su i specifični uslovi uz korišćenje zaštitinih maski, dezobarijera i držanje fizičke distance.

Najveće interesovanje u Politehničkoj školi u protekle 3 godine je za smer digitalna grafika i Internet oblikovanje. U ovoj obrazovnoj ustanovi kažu da su u prvom upisnom krugu popunjeni obrazovni profili na 4. stepenu na srpskom nastavnom jeziku, dok je mesta ostalo na ostalim obrazovnim profilima na mađarksom i hrvatskom nastavnom jeziku. Kako ističu, odeljenja će biti formirana budući da je prijavljen dovoljan broj đaka da se to ostvari.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 06.08.2020.

Info blok 06.08.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *