ponedeljak , 27 januar 2020
Naslovna / Kultura / Završen Međunarodni festival pozorišta za decu

Završen Međunarodni festival pozorišta za decu

Na sceni Dečijeg pozorišta, u petak je zatvoren 26. Međunarodni festival pozorišta za decu, a gran pri za najbolju predstavu dodeljen je Šijanskom umetničkom pozorištu za decu iz Kine za predstavu “24 bake”. Predsednik žirija, Ranko Risojević istakao je da predstava “24 bake” zaslužuje ovo priznanje, te da se radi o predstavi koja govori o siromaštvu, odrastanju, ali i o neizbežnosti smrti.
Između ostalih, nagrađeni su i Jakub Maksimov za najbolju režiju za predstavu “Na vukovom tragu” u izvođenju Pozorišta mladih iz Novog Sada, a nagrada za najbolju scenografiju pripala je Nataliji Toporovoj za predstavu “Bajka o ribaru i ribici”, Lutkarskog pozorišta “Petruška” iz Rusije. Direktor Otvorenog univerziteta, producenta Festivala, Ilija Tatić, poručio je da je festival i ove godine ispunio očekivanja publike, ali i stručne javnosti.
Pet ravnopravnih nagrada za glumačko/animatorsko majstorstvo dodeljene su Saši Latinoviću za ulogu Baka u predstavi „Na vukovom tragu“ u izvođenju „Pozorišta Mladih“ iz Novog Sada; Du Fang za ulogu bake, te Ou Jang Hong Juan za ulogu unuka u predstavi „24 bake“ u izvođenju Šijanskog umetničkog pozorišta za decu iz Kine; Đurđi Vukašinović Babić za ulogu Ježurka u predstavi „Ježeva kućica“ u izvođenju Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke; ansamblu predstave „Divna zelena ptica“ za kolektivnu igru u izvođenju teatra „Lalka“ iz Poljske.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Tribina povodom pola veka postojanja HKC „Bunjevačko kolo“

Povodom 50. rođendana HKC “Bunjevačko kolo” u subotu će biti upriličena tribina “Kako je nastalo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *