sreda , 24 jul 2019
Naslovna / Zdravstvo / Zaštita ušiju u sezoni kupanja

Zaštita ušiju u sezoni kupanja

Tokom sezone kupanja uši ne bi trebalo posebno štiti. Zaštitu u vidu silikonskih čepića i kapi stručnjaci savetuju samo osobama koje imaju probleme sa osetljivošću uha.
U toku je sezona kupanja, a jedno od čestih pitanja je kako zaštiti uši od vode. Po rečima lekara, uho ima mehanizam samočišćenja, a kada u određenim situacijama dođe do promene i kada je uho potrebno mehanički očistiti savetuje se odlazak kod lekara. Po prirodi stvari uši ne bi trebalo specijalno štititi ukoliko osoba nema problema sa ušima, dok oni koji su osetljiviji na kontakt sa vodom, mogu da se zaštite putem silikonskih čepića i kapi, savetuju lekari.
Roditeljima dece koja su osetljivija savetuje se posebna pažnja. Pravilna i redovna dezinfekcija malih bazena kako ne bi došlo do razmnožavanja mikroorganizama u vodi kao i to da se ne koriste velike količine hlora neki su od saveta lekara.
Ukoliko ipak dođe do pojave bola u ušima ili nekih promena, najbolje je odmah obratiti se lekaru da se uspostavi odgovarajuća dijagnoza savetuju lekari. Takođe veoma je bitno ukoliko je usled određenih promena mehanički potrebno očistiti uho da se to odradi kod odgovarajućeg lekara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Opštoj bolnici godišnje se hospitalizuje između 550-600 moždanih udara

Prilagođavanje na ekstremne vremenske uslove i sama povišena temperatura vazduha mogu doprineti dehidraciji i pogoršanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *