subota , 4 april 2020
Naslovna / Kultura / Za vikend koncerti Osnovne baletske škole „Raičević“ na pozornici Jadran

Za vikend koncerti Osnovne baletske škole „Raičević“ na pozornici Jadran

 

Koncert povodom 27 godina od osnivanja Osnovne baletske škole „Raičević“ biće održan u subotu i u nedelju u 19 časova, na pozornici Jadran bioskopa. Na koncertu će se moći čuti poznate melodije svetskih muzičkih velikana.

Za 27 godina postojanja, škola se može pohvaliti nizom uspeha u našoj zemlji i inostranstvu. Po rečima učenice koja je primljena na svetsku baletsku Akademiju, put do uspeha je trnovit i ni malo lak.

Da su drama i balet usko povezani, u prilog tome ide i posebna predstava u izvedbi Dramske sekcije i Osnovne baletske škole. Po rečima nastavnice Dramske sekcije, zanimljivo je što će publika biti u prilici da gleda monolog između balerina, s obzirom na to da su ljubitelji baleta navikli da balerine uz pomoć muzike i tela iznesu jedno dramsko delo.

Ova školska 2016/2017. je bila i više nego uspešna,izjavila je direktorka škole. Ove godine se ispraća dvadeset i peta generacija, koja završava školovanje i biće ponosni vlasnici zvaničnog sertifikata od Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Osnovna baletska škola „Raičević“ postoji u Subotici od 1990. godine i jedna je od četiri škole registrovane od strane Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. Rade po nastavnom planu i programu svetski priznate ruske škole „Agripina Vaganova“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Gradskom muzeju u toku restauracija slike iz 1751. godine

Kapitalno delo baroknog slikara Paulusa Antonijusa Sensera “Čudotvorno umnožavanje hleba” iz 1751. godine, na proleće …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *