ponedeljak , 19 avgust 2019
Naslovna / Društvo / Za podizanje novih šuma i rasadnike u Vojvodini 21,5 miliona dinara

Za podizanje novih šuma i rasadnike u Vojvodini 21,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je 21 ugovor korisnicima, koji su na godišnjem konkursu ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz Budzetskog fonda za šume AP Vojvodine. Među potpisnicima ugovora je i Goranski rasadnik iz Subotice.

Od 21 ugovora, 9 ugovora je potpisano za pošumljavanje, a 12 za unapređivanje rasadničke proizvodnje. Ukupna vrednost ugovora je oko 21,5 miliona dinara. Učešće pokrajinskog sekretarijata u ovim ugovorima iznosi oko 14 miliona, a korisnika sa kojima su ugovori potpisani oko 7 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević istakao je da trenutni procent pošumljenosti od 6-7% nije zadovoljavajući, te da se teži pošumljenosti od oko 10%. Dugogodišnji imperativ svih onih koji se bave ovom tematikom jeste povećanje površina koje su pošumljene, rekao je Radojević.

Radojević je podsetio na realizaciju prethodnih konkursnih aktivnosti u ovoj oblasti, te potpisivanje tri ugovora za izgradnju šumskih puteva, u ukupnoj vrednosti oko 160 miliona dinara. Učešće Sekretarijata u ovim ugovorima bilo je oko 100 miliona dinara. Kako je resorni sekretar još ukazao, kada se uzmu u obzir potpisani ugovori iz prvobitnog godišnjeg programa za šume, ukupna vrednost ugovora za ove namene je 182 miliona dinara, pri čemu je Sekretarijat izdvojio sredstva u visini oko 114 miliona dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Bunjevci obeležili „Dan Dužijance“

Na gradskom trgu pripadnici bunjevačke nacionalne zajednice sinoć su, u prisustvu brojnih gostiju i sugrađana, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *