ponedeljak , 28 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Za godinu dana rada, u Angio sali 387 procedura

Za godinu dana rada, u Angio sali 387 procedura

U proteklih godinu dana u Sali za katetrizaciju srca Opšte bolnice Subotica urađeno je 387 procedura. U Angio sali se dnevno uradi 4 do 5 procedura, a do kraja ovog meseca iz Bolnice najavljuju da do kraja septembra praktično neće biti liste čekanja za koronarografije, koje nisu hitne.

Petnaestog septembra prošle godine počela je sa radom Angio sala u Opštoj bolnici, a istog dana je pacijentu ugrađen stent. Sala radi 4 dana nedeljno, a dnevno se uradi od 4 do 5 procedura. Kako objašnjavaju u Bolnici, do kraja septmebra praktično neće više biti liste čekanja za bolesnike iz Severnobačkog okruga kojima treba da se uradi ne hitna koronarografija.

Za godinu dana u Angio sali je urađeno 387 procedura različitog tipa. Po rečima interventnih kardioologa koji rade u ovoj sali, najbrže otvorena arterija od početka bola u grudima je 22 minuta što predstavlja izuzetan uspeh.

Godinu dana od početka rada Angio sale obeleženo je izvođenjem procedure perkutanog zbrinjavanja glavnog stabla leve koronarne arterije, uz prenos slike uživo iz Angio sale u koferencijsku salu gde su lekari Opšte bolnice i njihovi gosti imali priliku da uživo prate proceduru.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održana tribina „Politika i sindikat“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *