subota , 4 april 2020
Naslovna / Društvo / Vukosavljević: Narodno pozorište najveći investicioni projekat

Vukosavljević: Narodno pozorište najveći investicioni projekat

Rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici je jedan od najvećih investicionih projekata u srpskoj kulturi, izjavio je ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, koji se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom. Podsetivši na dosadašnja ulaganja, ministar Vukosavljević je najavio da će ova ustanova kulture sa tri scene, sa radom početi u naredne četiri godine.

Iako je prema Vukosavljevićevim rečima 2006. godine projekat rekonstrukcije Narodnog pozorišta zamišljen veoma ambiciozno, nastavak radova jedan je od prioriteta među projektima u kulturi. Vukosavljević je podsetio da je u periodu do 2012. Ministarstvo u izgradnju uložilo oko 270 miliona dinara,a u protekle dve godine po 35 miliona.

Uverenje da će  publika prvu predstavu na sceni novog zdanja gledati već  2020. godine izrazio je i gradonačelnik Bogdan Laban. On je najavio da će do juna biti završena šesta faza izgradnje.

Osvrnuvši se na značaj višenacionalnih sredina poput Subotice koje su kako je rekao, pravo kulturno bogatstvo Vukosavljević je naglasio da će decentralizacija kulturnog razvoja biti jedan od temeljnih principa Ministarstva u narednih deset godina. Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Vukosavljević je obišao i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodno pozorište i Gradski muzej.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Viziri za medicinske radnike u Gerontološkom centru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *