subota , 6 jun 2020
Naslovna / Društvo / Vreme je da osmaci razmišljaju o izboru srednje škole

Vreme je da osmaci razmišljaju o izboru srednje škole

Pravo je vreme da učenici osmih razreda, koji još uvek nisu doneli odluku, počnu da razmišljaju o tome koju srednju školu će upisati, poručuju pedagozi. U tome im, dodaju stručnjaci, mogu pomoći roditelji, nastavnici, psihološko-pedagoška služba, ali i informacije o srednjim školama i smerovima koje su dostupne na sajtovima škola.
Osimaci iz OŠ “Jovan Mikić”, koje smo pitali, već su doneli odluku o tome koju srednju školu će upisati. Kako kažu, odluku su doneli samostalno, na osnovu interesovanja, ali su prilikom donošenja odluke uvažili mišljenje roditelja, nastavnika i stručnjaka.
Pedagog u OŠ “Jovan Mikić”, Ljiljana Mokan Bogdanović ističe da bi đaci srednju školu trebalo da biraju na osnovu interesovanja i dodaje da prilikom donošenja odluke ne bi trebalo zanemariti ni sopstvene sposobnosti. Takođe, važno je da osmaci imaju i rezervnu opciju.
Prilikom donošenja ove odluke važno je da deca dobiju što više informacija o srednjim školamae, te će u narednom periodu biti realizovane prezentacije srednjih škola. Učenicima se savetuje i da samostalno prikupljaju informacije o smerovima koji ih interesuju i to putem zvaničnih sajtova srednjih škola.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *