četvrtak , 13 avgust 2020
Naslovna / Sport / „Vojvodina open“, ove godine, bez stranih takmičara

„Vojvodina open“, ove godine, bez stranih takmičara

Kako stvari trenutno stoje, predstojećeg vikenda, Veslački klub „Palić“ biće domaćin i organizator tradicionalne, 58. po redu, regate „Vojvodina open“.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine, za laskavi epitet pobednika konkurisaće samo takmičari iz svih domaćih klubova, među kojima će biti i kompletna postava Veslačkog kluba „Palić“, čiji predstavnici se „punom parom“ pripremaju za nastup na ovom prestižnom nadmetanju.

Na predstojećem „Vojvodina openu“ očekuje se dolazak preko 200 takmičara iz svih domaćih klubova, a to nadmetanje, ujedno, će biti i izborna regata za juniorsku veslačku reprezentaciju Srbije, koju, od 26. do 27. septembra, očekuje Prvenstvo Evrope u Beogradu.

Pošto Veslački klub „Palić“ u svojim redovima ima kandidate za juniorsku državnu reprezentaciju, biće to idelna prilika da ti takmičari, na domaćem terenu, pokažu šta su, do sada, uspeli da postignu.

Sa ovogodišnjeg „Vojvodina opena“, iz dobro poznatih razloga, izostaće takmičari iz devet evropskih država, a od veslača „Palića“ najbolji rezultati očekuju se od: seniorke Ane Miković, juniorke Nikoline Đorđević, kao i od pionira Maše Lekić i Sergeja Čipaka.

Epidemija korona virusa odložila je i svečano obeležavanje lepog jubileja – stogodišnjice postojanja i uspešnog rada Veslačkog kluba „Palić“, a, zbog pojačanih mera bezbednosti, na pomenutoj regati neće biti postavljene montažne tribine za posetioce, ali će gledaocima, ipak, biti dozvoljeno da, sa obale Palićkog jezera, isprate sve trke, koje su predviđene takmičarskim programom.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Svoj evropski put ekipa iz Bačke Topole započeće u Moldaviji

Svoj evropski put ekipa iz Bačke Topole započeće u Moldaviji protiv sastava Petro Kuba u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *