četvrtak , 21 jun 2018
Naslovna / Društvo / Više prijava građana za korišćenje vaučera

Više prijava građana za korišćenje vaučera

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo izjavila je da je za prvih mesec dana podneto 57 odsto više prijava građana za korišćenje vaučera u odnosu na isti period prošle godine.

,,Ovogodišnju akciju smo počeli 1. januara, kako smo i obećali. Od tada pa do danas se prijavilo 3.900 građana za subvencinisano korišćenje godišnjeg odmora uz pomoć vaučera. Građani mogu da se prijavljuju do 15. oktobra, a do 20. novembra mogu da ih iskoriste”, izjavila je pomoćnik ministra. Pindžo je rekla da je trenutno građanima na raspolaganju 375 ugostiteljskih objekata u kojima mogu da realizuju svoje vaučere.

,,Raznolika je struktura prijavljenih ugostitelja. Od kampova, do najluksuznijih naših hotela, privatnih soba, apartmana. Lista ugostiteljskih objekata se ažurira svakoga petka i ugostitelji mogu da se prijavljuju do kraja akcije”, objasnila je ona. Govoreći o najtraženijim destinacijama, Pindžo je izjavila da su Vrnjačka banja, Prolom banja, Sokobanja, Banja Kanjiža, Banja Koviljača, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara etablirane turističke destinacije za koje su građani najzainteresovaniji. Pindžo je istakla i da je 2016. godina bila rekordna za srpski turizam kada je ostvareno preko 7 miliona noćenja i 2,7 miliona dolazaka.

 

O autoru yueco

Pogledaj i sledeće

Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje novi smer u Politehničkoj školi

U Politehničkoj školi đaci će pored ostalih obrazovnih profila, moći da konkurišu i za obrazovni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *