nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Društvo / Veliki humanitarni koncert za decu obolelu od dijabetesa

Veliki humanitarni koncert za decu obolelu od dijabetesa

U organizaciji Udruženja dece i omladine obolelih od dijabetesa “Plavo srce 024”, u Hali sportova, u sredu, od 20h, biće uprililčen veliki humanitarni koncert pod nazivom “Za život sa manje bola”. Na koncertu će nastupiti veliki broj učesnika, a novac od prodaje ulaznica namenjen je za kupovinu senzora za bezbolno merenje šećera u krvi.

U Subotici trenutno ima oko 50 dece koja imaju dijabetes, dok najmlađe dete ima svega tri godine. Lekari podsećaju da su ova deca od starta zavisna od insulina, što podrazumeva i merenje vrednosti šećera u krvi nekoliko puta dnevno. Klasična metoda merenja šećera podrazumeva bolne i neprijatne ubode, dok kod upotreba senzora nema ubadanja, a dobijene vrednosti su realne. Roditelji dece koja imaju dijabetes navode da upoteba senzora omogućava deci da svakodnevno, u svim prilikama jednostavno i bezbolno izmere nivo šećera u krvi, što značajno olakšava odlazak u školu, na treninge, rođendane i druženja.

Na humanitarnom koncertu “Za život sa manje bola” nastupiće bend Perpetuum mobile, Marko Žigmanović, Ringeraja bend, Bojana Šarović, Igor Terzija, tamburaši “Ravnica”, Marko Kon i učesnici Zvezdica granda. Veliko humanitarni koncert podržao je i Grad koji je obezbedio binu, ozvučenje, kao i besplatno korišćenje Hale sportova.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *