Vanja Zvekanov izjava 18052017

U pretposlednjem, šestom po redu, kolu plej-auta Super lige fudbaleri Spartaka izgubili su, juče, u Čačku, od Borca sa minimalnih, 1:0.

Za Čačane to je bila utakmica biti ili ne biti, a Subotičani su u nju ušli bez: povređenog najefikasnijeg strelca Ognjena Mudrinskog, umornih Ivanovića i kapitena Vladimire Torbice, pa su, umesto njih, čast plavih golubova morali da brane mlađi igrači.

Ti golobradi momci borili su se u okviru svojih mogućnosti i ni jednog momenta nisu razočarali, ali je Borac bio bolji za taj jedan gol i, prema mišljenju pomoćnog trenera Fudbalskog kluba Spartak, Miloša Kruščića, zasluženo je osvojio tri boda.

Ovaj minimalni poraz nije negativno uticao na plasman subotičkog superligaša na tabeli, a u poslednjem kolu, koje je na programu u nedelju, 21. maja, fudbaleri Spartaka, na Gradskom stadionu, ugostiće Bačku iz Bačke Palanke, koja je jučerašnjim trijumfom od 1:0, pred svojim navijačima, protiv Radnika iz Surdulice, najverovatnije, sačuvala status superligaša.

Od 3. do 19. maja, u susednoj Hrvatskoj održava se Evropsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 17 godina starosti, a na tom prestižnom takmičenju boje reprezentacije Srbije, koju, kao selektor, predvodi Perica Ognjenović, branio je i perspektivni fudbaler Spartaka, Vanja Zvekanov,

U grupnoj fazi nadmetanja naši fudbaleri pobedili su Republiku Irsku sa 1:0. Od izuzetno jake selekcije Nemačke izgubili su sa 3.1, a u odlučujućem meču za plasman u samu završnicu poraženi su od vršnjaka iz Bosne i Hercegovine sa minimalnih 1:0.

Za svakog mladog sportistu na početku njegove karijere najveći san predstavlja nastup u dresu sa državnim grbom.

O tome je maštao i Vanja Zvekanov, koji je za našu nacionalnu selekciju do 17 godina debitovao na pripremnoj utakmici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je odigrana pred kvalifikacioni turnir za odlazak na ovogodišnji šampionat Starog kontinenta, čiji domaćin je bila Škotska.