petak , 6 decembar 2019
Naslovna / Društvo / Uvodna konferencija projekta “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina”

Uvodna konferencija projekta “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina”

Do sredine sledeće godine 50 objekata od izuzetnog značaja za grad Suboticu i 48 objekata opštine Senta biće legalizovano kroz projekat “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina.” Vrednost projekta je 240.000 evra, a realizuje se u okviru programa “Exchange 5” koji finasira Evropska unija.

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je uvodna konferencija projekta “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina” koji sprovode Grad Subotica i opština Senta. Projektom je predviđeno ozakonjenje 98 nelegalnih objekata u javnoj svojini. U Subotici će projektom biti obuhvaćeno 50 objekata od javnog značaja za koje će biti urađena geodetska i projektno-tehnička dokumentacija koja će omogućiti da se objekti uknjiže kao vlasništvo Grada.

Opština Senta ima oko 1800 objekata, a kroz ovaj projekat žele da sagledaju dokumentaciju u 660 objekata. U Senti će ovim projektom biti legalizovano 48 opštinskih objekata.

Projekat “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina” traje 18 meseci, a njegova ukupna vrednost je 240.000 evra uz oko 180.000 evra bespovratne donacije Evropske unije. Subotica projektom dobija 163.000, a Senta 76,495 evra.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Trka Deda Mrazeva održaće se u nedelju

Trka Deda Mrazeva održaće se u nedelju sa početkom u 11 časova, u Velikom parku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *