nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Društvo / Utrošeno dve trećine doza vakcina protiv gripa

Utrošeno dve trećine doza vakcina protiv gripa

U subotički Dom zdravlja pre mesec dana stiglo je 3900 doza vakcina protiv gripa, a nakon njihove raspodele po svim gradskim i vangradskim ambulantama, vakcinisanje zainteresovanih sugrađana počelo je 22. oktobra. Iz Doma zdravlja kažu da je najveći odziv bio u prvoj nedelji vakcinisanja, kao i da je do sada utrošeno više od dve trećine doza.
Najveći odziv građana bio je tokom prve nedelje, kada se na vakcinaciju javilo preko 1700 pacijenata. Do sada je ukupno dato 2995 vakcina. Kako je u Dom zdravlja pristiglo ukupno 3900 vakcina, lekari poručuju da svi koji su zainteresovani još uvek imaju mogućnost da se jave na vakcinaciju.
Vaxigrip vakcina štiti od tri grupe virusa, odnosno tipa A virusa gripa (H1N2 i H3N2) i tipa B virusa gripa, a namenjena je svakoj osobi koja tokom predstojećeg zimskog perioda želi da se zaštiti od ove zarazne bolesti. Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju osobe starije od 65 godina, kao i pacijenti koji imaju hronične bolesti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *