subota , 21 septembar 2019
Naslovna / Zdravstvo / Uticaj promene vremena na zdravlje ljudi

Uticaj promene vremena na zdravlje ljudi

Ovih dana prijavljen je veći broj pacijenata sa tegobama koje su posledica naglih vremenskih promena, navode iz „Ambulante 1“ Doma zdravlja .
Subotičani sa kojima smo razgovarali kažu da na njih nagle promene vremena i te kako utiču. Pojedini građani navode da primenom terapije i saveta lekara lakše to podnose, dok drugi tvrde da ovako nagle promene nisu bile prisutne ranijih godina.
Iz „Ambulante 1 “ Doma zdravlja, navode da je ovih dana bio veći broj pacijenata koji se javljao zbog tegoba usled naglih promena vremena, od kojih je najviše bilo hroničnih bolesnika. Vrtoglavica, problemi sa krvnim pritiskom i pojačano gušenje kod asmatičara bili su posebno izraženi.
Nagle vremenske promene utiču gotovo na sve građane, ali su najteže za hronične bolesnike, pa se njima savetuje dodatna pažnja na zdravstveno stanje.
Usled naglih vremenskih promena veoma je bitno unositi dovoljne količine tečnosti, dok u ishrani treba da dominiraju voće i povrće, savetuju lekari. Pored ovoga veoma su važne i lagane šetnje, koje imaju višestruk uticaj na opštu dobrobit organizma, poput kvaliteta sna i regulaciju krvnog pritiska. Ono što lekari poručuju jeste, da je veoma važno “slušati” svoje telo i na taj način voditi računa o svom zdravlju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održana akcija „Medlab“ laboratorije- „Zajedno do zdravlja“

U akciji “Zajedno do zdravlja” 20 naših najstarijih sugrađana danas je imalo priliku da besplatno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *