petak , 7 avgust 2020
Naslovna / Politika / Usvojen rebalans budžeta

Usvojen rebalans budžeta

Na 25. sednici Skupštine grada prihvaćen je izveštaj o ostvarenju budžeta za prvih 6 meseci tekuće godine, a usvojen je i rebalans budžeta.
Ostvarenje budžeta za prvih 6 mseci ove godine iznosi 32 odsto od planiranog godišnjeg obima. Kada je u pitanju budžet, gradonačelnik Bogdan Laban je naglasio da se vodilo računa o rashodima u korist investicija. Osim o ostavrenju budžeta za prvu polovinu godine, odbornici su raspravljali i o rebalansu, prvom ove godine, koji je rađen zbog priliva sredstava sa viših nivoa vlasti.
Izveštaj pokazuje nizak procent ostvarenja budžeta za prvu polovinu godine, poručuju iz dela opozicije i dodaju da do kraja godine ostvarenje budžeta neće biti veće od 80 odsto.
Sa druge strane vladajuća koalicija najavila je da će do kraja godine ostvarenje budžeta iznositi oko 90 odsto. Kako kažu, u poslednjih nekoliko godina beleži se trend rasta iznosa, kao i ostvarenja budžeta.
Između ostalog, odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici birali su novog člana GV za poljoprivredu, pa je umesto Šimona Ostrogonca, koji je podneo neopozivu ostavnku na ovu funkciju, za novog člana GV za poljoprivredu imenovana Hajnalka Bognar Pastor, diplomirani inženjer agronomije. Osim novog člana GV, odbornici su birali i novog direktora Apoteke Subotica, na ovu funkciju imenovana je Jasmina Vukša, speijalista farmacije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedina opoziciona grupa građana na teritoriji Vojvodine koja je uspela da pređe cenzus

Lider “Pokreta građanske Subotice”, Jene Maglai je analizirajući rezultate proteklih izbora na sva tri nivoa, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *