nedelja , 29 mart 2020
Naslovna / Politika / Usvojen program korišćenja poljoprivrednog zemljišta

Usvojen program korišćenja poljoprivrednog zemljišta

 

Na drugoj vanrednoj sednici Skupštine grada, usvojen je Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada za 2017. godinu.

Pred odbornicima na drugom vanrednom zasedanju bila je samo jedna tačka dnevog reda, te je nakon jednočasovne rasprave Program korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu usvojen. Za Program su glasala 42 odbornika, protiv je bilo 12, a dva odbornika bila su uzdržana. Zamerke odbornika iz redova opozicije bile su da donošenje programa kasni pola godine, te da će zbog takvog odnosa lokalne samouprave i resornog ministarstva poljoprivrednici koji uđu u posed, imati veće troškove.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Šimon Ostrogonac složio se sa opozicijom da je usvajanje Programa kasnilo, ali istakao da za to nije odgovorna lokalna samouprava, već da je donošenje bilo uslovljeno Izmenama Zakona o poljoprivredi.

Ostrogonac je istakao da će od 16 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, oko 9 200 hektara po pravu prečeg zakupa biti ponuđeno stočarima, te da će se oko 5 hiljada hektara naći na licitaciji, koja je planirana za oktobar. Od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta, Grad će, kako je rekao, ostvariti prihod od 100 do 120 miliona dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Javno-privatno partnerstvo za ocuvanje radnih mesta i svih lokacija Apoteke Subotica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *