ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Politika / Usvojen Izveštaj o realizaciji budžeta i doneta Odluka o ukidanju 215 radnih mesta u javnom sektoru

Usvojen Izveštaj o realizaciji budžeta i doneta Odluka o ukidanju 215 radnih mesta u javnom sektoru

Na dvanaestoj sednici Skupštine grada doneta je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu. Prema odluci Vlade Srbije maksimalni broj zaposlenih u Subotici sveden je na 2158 lica, što znači da će biti ukinuto 215 radnih mesta. Na današnjem zasedanju usvojen je Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih devet meseci ove godine, kao i Odluka o rebalansu budžeta za tekuću godinu.

Na današnjoj sednici doneta je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, ovom odlukom predviđeno je ukidanje 215 radnih mesta. Odbornici su se složili da je u pitanju bolna tema, ali i da je racionalzacija neophodna. Predstavnici lokalne samouprave istakli su da je dogovoreno da gradska uprava podnese najveći teret te da se ugasi 50 radnih mesta, međutim da ni tamo neće mnogo ljudi ostati bez posla jer je većina radnih mesta nepopunjena. Odluku o tome kooja radna mesta će biti ugašena donela je komisija.

Iz Pokreta za građansku Suboticu poručuju da ne veruju da će racionalizacija biti sprovedena na, kako kažu, strateški i vizionarski način.

Rasprava među odbornicima povela se i oko pitanja realizacije budžeta za prvih 9 meseci tekuće godine. Predstavnici pozicije poručuju da su zadovoljni punjenjem budžeta, te da je devetomesečna realizacija za nekoliko procenata bolja u odnosu prethodnih nekoliko godina. Neki projekti su već realizovani, dok je realizacija nekih u toku. Sa druge strane deo opozicije smatra da nisu realizovani projekti predviđeni za ovu godinu, odnosno da realizacija nije ni započeta.

Među tačkama dnevnog reda bilo je i donošenje Planova detaljne regulacije za nekoliko naselja, a doneta su i Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora u nekoliko osnovnih i jednoj srednjoj školi.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Predstavljena infrastrukturna ulaganja u Suboticu

Na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici, bilo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *