utorak , 14 jul 2020
Naslovna / Društvo / Usvojen Izveštaj o ostvarenju bužeta grada za prvih 6 meseci

Usvojen Izveštaj o ostvarenju bužeta grada za prvih 6 meseci

Na 18. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Izveštaj o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih šest meseci tekuće godine, a upravo ova tačka izazvala je najveću polemiku među odbornicima. Na sednici je, između ostalog, doneta Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP “Subotička toplana” i JKP “Dimničar”.

Polemika među odbornicma Skupštine grada započela je već kod prve tačke dnevnog reda koja se ticala ostvarenja budžeta u prvih pola godine. Iz vladajuće koalicije objašnjavaju da je budžet za prvu polovinu godine ostvaren u obimu od preko 30 odsto i ističu da je ostvareno povećanje u odnosu na prošlu godinu, te da su rashodi i plaćanja manji od planiranog.

Iz opozicije tvrde da su povećanja koja su predviđena na određenim budžetskim stavkama nerealna, te da je period od prvih šest meseci dovoljno dobar pokazatelj da se predvidi i kraj godine.

Na 18. sednici Skupštine grada odbronici su, između ostalog, odlučivali o davanju saglasnosti na izmene poslovanja u pojedinim javnim preduzećima , kao i stepenu realizacije Programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća .

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Cvetanje ambrozije i ostalih biljaka

Ovo je period u godini kada je prisutno sve više cvetanja ,naročito ambrozije jer sve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *