sreda , 18 jul 2018
Naslovna / Politika / Na 11. sednici Skupštine grada usvojen Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih šest meseci

Na 11. sednici Skupštine grada usvojen Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih šest meseci

Na 11. sednici Skupštine grada usvojen je Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih šest meseci. Na današnjem zasedanju doneta su i rešenja o imenovanju direktora nekoliko javnih preduzeća, a odbornici su dali saglasnost na Izveštaje o realizaciji programa poslovanja i raspodelu dobiti nekoliko javnih preduzeća.

Na današnjoj sednici usvojen je Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih šest meseci. Niko od odbornika nije imao primedbe na izveštaj i svi su se složili da su podaci u izveštaju tačni i precizni. Ipak, odbornik DS-a Saša Vučinić istakao je da je već sada vidljivo da će budžet ove godine biti u promašaju oko 13%.

Predstavnici vladajuće većine zadovoljni su stepenom realizacije budžeta, a stepen izvršenja trenutno iznosi 84% . Takođe zadovoljni su i finansijskom podrškom koju grad dobija od Pokrajine i Republike.

Pažnju odbornika privuklo je i ponašanje članova Pokreta za građansku Suboticu koji su na svako obraćanje gradonačelnika napuštali skupštinsku salu. Iz ovog Pokreta smatraju da je neophodna rasprava o smeni gradonačelnika. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je da svi članovi opozicije imaju pravo na svoje opoziciono delovanje, te da je to vid njihove političke borbe. On je dodao i da nema ništa protiv da se raspravlja o Inicijativi ukoliko se ona nađe na dnevnom redu Skupštine.

Na današnjoj sednici doneta su i rešenja o imenovanju direktora nekoliko javnih preduzeća. Za direktore javnih preduzeća „Palić-Ludaš“, „Suboticagas“, „Javnog preduzeća za upravljanje putevima i urbanističko planiranje i „Vodovod i kanalizacija“ imenovani su dosadašnji vršioci dužnosti direktora.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Ministar Ružić posetio Gerontološki centar

Prilikom posete Subotici, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je sa saradnicima posetio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *