četvrtak , 9 april 2020
Naslovna / Društvo / Usvojen budžet za 2020. godinu

Usvojen budžet za 2020. godinu

Na 26. sednici Skupštine grada usvojen je budžet za 2020. godinu, čiji obim iznosi 8,3 milijarde dinara.
Sa 42 glasa za i 6 glasova protiv, odbornici Skupštine grada, na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, doneli su Odluku o budžetu Grada za narednu godinu. Gradonačelnik Bogdan Laban rekao je da budžet za 202. godinu ima razvojnu komponentu, te da je prioritet da se u narednoj godini privedu kraju započete investicije.
Budžetom za narednu godinu predviđena su i sredstva sa viših nivoa vlasti i to u iznosu od oko 1,5 milijardi dinara, a još dve milijarde dinara iz republike i pokrajine će biti uloženo u razvoj Subotice, međutim ta sredsva se ne vide kroz lokalni budžet, objašnjava gradonačelnik Laban.
Naredne godine počinje i potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice, kao i nastavak rekonstrukcije Gradskog stadiona.
Iz odborničke grupe SVM-a, poručuju da su budžet za narednu godinu podržali prevashodno zbog vrlo značajnih investicionih projekata.
Dok iz vladajuće kolaicije budžet za 2020. godinu opisuju kao razvojni i investicioni iz Pokreta građanske Subotice kažu da je budžet u potpunosti nerealan.
Usvajanju budžeta za 2020. godinu prethodila je rasprava oko devetomesečnog Izveštaja o ostvarenju budžeta Grada, kao i oko rebalansa budžeta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Roditelji putem e-uprave od 1. aprila mogu da iskažu zainteresovanost za upis deteta u određenu osnovnu školu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *