nedelja , 7 jun 2020
Naslovna / Sport / Uspešan nastup subotičkih plivača na Evropskom juniorskom prvenstvu na otvorenim vodama

Uspešan nastup subotičkih plivača na Evropskom juniorskom prvenstvu na otvorenim vodama

Plivačka reprezentacija Srbije na otvorenim vodama, pod vođstvom selektora Jovana Ječanskog, po prvi put je kao ekipa učestvovala na jednom zvaničnom nadmetanju. Bilo je to na Evropskom juniorskom prvenstvu, koje je, uz učešće preko 220 takmičara iz 24 države, održano u češkim Račicama. Među članovima šestočlane selekcije naše zemlje, koja je u ekipnom plasmanu osvojila 18. mesto, bila su i dvojica perspektivnih plivača iz Subotice – 14. godišnji Filip Zavišić i tri godine stariji Borislav Fermanović.

Dok je Filip Zavišić, koji je, inače, član Plivačkog kluba „Spartak“, na proteklom šampionatu „Starog kontinenta“ ostvario plasman na 34. mestu u trci na pet kilometara, Borislav Fermanović iz Plivačkog kluba „Spartak – Prozivka“, takmičio se na distanci od sedam i po kilometara, i u izuzetno jakoj konkurenciji stigao je na cilj 33, a sa tim rezultatom, postavio je novi državni rekord u plivanju na otvorenim vodama za uzrast od 17 do 18 godina starosti.

Nakon povratka iz Češke i sa tradicionalnog Memorijalnog maratona „Safet Mavrić – Čako“, koji je održan u Novom Pazaru, a na kojem je Filip Zavišić ostvario plasman na trećoj poziciji u apsolutnom poretku, dok je Borislav Fermanović apsolutno bio prvi, a u svojim uzrasnim kategorijama našli su se na pobedničkom postolju, ovaj uspešni subotički dvojac, danas, je otputovao u Poreč, gde će, u subotu, učestvovati na najvećem plivačkom maratonu u Evropi – „Porečkom delfinu“, u okviru kojeg se pliva i „Kro kup“ na distanci od pet hiljada metara, dok ih, već u nedelju, očekuje nastup u Novom Bečeju na tradicionalnom „Gospojinskom maratonu“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Proteklih 27 godina rada „Yu eco“ radija, u velikoj meri, obeležili su sportski izveštaji

Proteklih 27 godina rada „Yu eco“ radija, pored ekoloških i servisno-komunalnih informacija, ali i dobre …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *