ponedeljak , 20 januar 2020
Naslovna / Društvo / Uskoro počinje izrada Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini

Uskoro počinje izrada Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini

Uskoro bi trebalo da počne rad na izradi Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini. Završetak ovog strateškog dokumenta očekuje se do kraja godine, a u njegovoj izradi učestvovaće i stručnjaci iz Subotice.

Nosilac izrade Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini je Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, a u pisanje ovog dokumenta uključeno je više partnera sa teritorije naše Pokrajine, dok će iz Subotice između ostalih, učestvovati i preduzeće Organic Control System d.o.o. Akcioni plan za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini trebalo bi da donese glavne smernice razvoja organske proizvodnje na području Vojvodine.

Akcioni plan za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini trebalo bi da s jedne strane organskim proizvođačima olakša pristup sredstvima, edukativnom programima i tržištu organskih proizvoda. Sa druge strane, ovaj dokument bi potrošačima trebalo da donese širi spektar organskih proizvoda po pristupačnijim cenama.

U izradi Akcionionog plana za razvoj organske proizvodnje u Vojvodini iz Subotice će učestvovati, pored firme Organic Control System i Udruženje “Terras” i predstavnik Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 16.01.2020.

Info blok 16.01.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *