nedelja , 9 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Uručen ugovor za energetsku sanaciju GK „Bajnat“ vredan 5,4 miliona dinara

Uručen ugovor za energetsku sanaciju GK „Bajnat“ vredan 5,4 miliona dinara

Radovi na energetskoj sanaciji GK “Bajnat” trebalo bi počnu krajem leta, a završetak radova planiran je krajem jeseni. Novac za sanaciju ovog objekta obezbedili su Ministarstvo rudarstava i energetike i grad Subotica, a vrednost investicije je oko 5,4 miliona dinara.

Gerontološki klub “Bajnat” nalazi se u ulici Braće Radić i jedan je starijih klubova u gradu. Ovaj klub broji 1500 članova, a nakon energetske sanacije troškovi grejanja biće oko 40%, procenjuju stručnjaci.

Prilikom uručivanja ugovora za energetsku sanaciju gerontološkog kluba “Bajnat”, gradska menadžerka Zagorka Panić izrazila je zadovoljstvo što je Ministarstvo rudarstava i energetike prepoznalo da u Srbiji postoji puno objekata kojima je potrebna energetska sanacija, jer su u pitanju stariji objekti u koje godinama nije ulagano, a lokalne samouprave nemaju dovoljno novca da sopstvenim sredstvima urade ovaj posao. Grad Subotica je energetsku sanaciju ovog objekta Gerontološkog centra podržao sa 1,6 miliona dinara što čini 30% ukupne vrednosti projekta.

Energetska efikasnost je višestruko korisna jer donosi ne samo uštedu u novcu, već i utiče na smanjenje emisije ugljen dioksida, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike, prof. dr Stevica Deđanski. Ministarstvo rudarstva i energetike je za projekat obezbedilo 3,8 miliona dinara.

Kako je rečeno danas prilikom svečanog uručivanja ugovora, planirano je da radovi na sanaciji počnu krajem leta, a završetak radova se očekuje krajem jeseni.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 06.08.2020.

Info blok 06.08.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *