petak , 21 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Uglavnom zadovoljni uslovima života u MZ Centar III

Uglavnom zadovoljni uslovima života u MZ Centar III

Novinarska ekipa RTV ,,Yu eco“ nastavlja akciju istraživanja problema sa kojima se suočavaju stanovnici i predstavnici Mesnih zajednica u našem gradu. U MZ Centar III napominju da su veoma zadovoljni uslovima u kojima žive, da tekuće probleme osvetljenja i asvaltiranja rešavaju uspešno, a pohvalili su presvlačenje sportskog terena u Prvomajskoj ulici.

Margit Futo je naša sugrađanka koja u MZ Centar III živi od ‘76. godine. Ona je predsednica kućnog saveta stambene zgrade pod brojem šest u ulici Pavla Štosa. Otkrila nam je da je okolina zgrade nedovoljno osvetljena kao i da postoji potreba za asvaltiranjem trotoara, popravkom slivnika, rešavanjem problema pasa i mačaka lutalica, ali napominje da je uglavnom zadovoljna uslovima života u toj mesnoj zajednici.

Prema rečima Vladimira Grahovca, sekretara MZ Centar III, u toku ove godine rešena su dva najveća problema presvlačenjem sportskog terena u Prvomajskoj ulici obezbeđeno je mesto za igru i treniranje uz smanjenje buke, a postavkom osvetljenja u ulici Ivana Gorana Kovačića rešen je problem ,,mračne rupe“ te MZ zajednice. Rešavanju bezbednosti doprinelo postavljenje ležećih policajcia kraj škole ,,Žarko Zrenjanin“, a akcijama brisanja grafita obezbeđeno je uređenje mesne zajednice. Pored brojnih humanitarnih akcija koje organizuju, iz mesne zajednice poručuju da imaju ostvarenu dobru sasradnju sa penzionerima koji će 26.oktobra u školi ,,Žarko Zrenjanin“ organizovati manifestaciju Sunčana jesen života.

MZ Centar III ima 4.500 stanovnika, a u proteklih par godina izgrađeno je nekoliko višespratnica što znači da se ova opština širi ističu iz Saveta. Zbog administrativnih problema ova Mesna zajednica u toku ove godine neće imati na raspolaganju higijeničara, a planirana aktivnost u narednom periodu je postavka ležećeg policajca u ulici Marka Oreškovića.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za rekonstrukciju trafo stanica u Subotici uloženo 3 miliona evra

Grad Subotica jedan je od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, u kom posluju brojne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *