ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Kultura / Učenica Muzičke škole, Sara Jović osvojila 2. mesto na prestižnom takmičenju pijanista

Učenica Muzičke škole, Sara Jović osvojila 2. mesto na prestižnom takmičenju pijanista

Učenica Muzičke škole, Sara Jović osvojila je drugu nagradu na prestižnom takmičenju pijanista koje je održano u Češkoj.

Sara Jović ima 11 godina. Sa 8 godina počela je da svira klavir u Nižoj Muzičkoj školi u kojoj danas pohađa 3. razred. Sara se nedavno vratila sa takmičenja „Virtuosi per musica di pianoforte“ koje je održano u Češkoj, gde je osvojila 2.mesto. Na ovom prestižnom takmičenju pijanista, Sara Jović jedina je predstavljala našu zemlju i ostvarila velik uspeh.

Profesorka klavira, Tara Glončak Karapandžić Sarin je mentor koja je uz nju od početka. Ona kaže da je za sviranje klavira potrebno mnogo truda, rada i odricanja jer da bi se klavir savladao potrebno je više sati vežbanja svaki dan. Priprema za ovo takmičenje trajala je gotovo cele godine, a prethodilo mu je Sarino učešće na 6 drugih pijanističkih takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Sara je dosada osvojila ukupno 16 nagrada na raznim domaćim i inostranim takmičenjima. Kako ističe, veliku zahvalnost duguje nastavnicima i drugarima u OŠ “Ivan Goran Kovačić” koju pohađa, jer joj pružaju podršku kad god je potrebno.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Šesti po redu “ Zavičajni dani“ idu po svom planiranom programu

Šesti po redu “ Zavičajni dani“ idu po svom planiranom programu.Sinoć na trgu nastupali su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *