sreda , 19 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Ubrzani privredni razvoj u Vojvodini

Ubrzani privredni razvoj u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, u izjavi za medije uoči današnje sednice Skupštine Vojvodine, govoreći o izvršenju pokrajinskog budzeta u prvoj polovini 2017. godine, rekao je da aktuelni ekonomski pokazatelji govore u prilog sprovođenja principa ubrzanog privrednog razvoja u Vojvodini – „prvog među jednakim“ principima koje je Pokrajinska vlada zacrtala u vođenju svoje javne politike.Prema njegovim rečima, rast prihoda od poreza na dobit preduzeća i poreza na zarade, govori da se otvaraju nove kompanije i da se u njima zapošljava velik broj ljudi. To je potkrepio podacima da je na birou za zapošljavanje 22.000 ljudi manje u odnosu na prošlu godinu i da su, kroz dva rebalansa, za 3,8 milijardi dinara povećani prihodi budzeta.

Kako je Mirović rekao, sada ulazimo u fazu „slatkih muka“, jer je situacija potpuno drugačija u odnosu na period kada nije bilo dovoljno sredstava. Ugovoren je veliki broj projekata i od svih koji su zaduženi za njihovu realizaciju zahteva se efikasniji rad. On je dodao da svakodnevno prati realizaciju započetih projekata i insistira na intenzivnijem i efikasnijem radu da bi, u razumnim rokovima, novac koji pokrajinski budzet ima na raspolaganju bio unet u investicioni ciklus.

Stepen efikasnosti u realizaciji investicija mora biti blizu 90 procenata, sve ostalo je neuspeh za sekretara, direktore, lokalnu upravu i sve one koji nose taj proces u praksi. Prihvatam da sam za sve odgovoran i u detaljnoj analizi videćemo ko nije izvršio zadatak u pripremi projekta i njegovoj realizaciji u najbržim mogućim rokovima“, naglasio je Mirović.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počeli preventivni pregledi i čišćenje dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu

Radnici JKP „Dimničar“ počeli su sa preventivnimn pregledima i čišćenjem dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *