subota , 20 jul 2019
Naslovna / Zdravstvo / U ZZJZ obeležen Svetski dan kvaliteta

U ZZJZ obeležen Svetski dan kvaliteta

Povodom Svetskog dana kvaliteta u Zavodu za javno zdravlje održan je stručni skup na temu “Kvalitet- upravljanje rizicima”. Zavod za javno zdravlje sa svojom delatnošću ima više od 100 godina dugu tradiciju očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva i odavno je prepoznao važnost kvaliteta izgrađujući kvalitetan svet za sebe i druge, rečeno je na skupu.

Upravljanje rizicima u zdravstvenim ustanovama, odnosno u zdravstvenim sistemima jeste tema ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana kvaliteta. Iz ZZJZ podsećaju da kvalitet predstavlja stepen do koga zdravstveni sistem povećava verovatnoću željenog ishoda kako kod pojedinaca tako i kod populacije, koristeći savremena naučna dostignuća i znanja.

U ZZJZ se primenjuje profesionalno upravljanje kvalitetom što pomaže organizaciji da osigura kvalitet pruženih usluga korisnicima. Ova ustanova zdravstvene zaštite je u svetu kvaliteta sa sertifikovanim sistemom menadžmenta još od 1997. godine.

Svetski dan kvaliteta obeležava se od 1990. godine na predlog Ujedinjenih nacija, a sa ciljem povećanja svesti o značaju kvaliteta za razvoj i prosperitet na globalnom nivou, ali i na nivou ustanove i pojeinca.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U Opštoj bolnici godišnje se hospitalizuje između 550-600 moždanih udara

Prilagođavanje na ekstremne vremenske uslove i sama povišena temperatura vazduha mogu doprineti dehidraciji i pogoršanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *