nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Društvo / U toku prijave za 13. „Subotički sajam 2019.“

U toku prijave za 13. „Subotički sajam 2019.“

U toku su prijave za 13. “Subotički sajam 2019.” koji će se održati od 30. maja do 1.juna u Hali sportova. Centralna tema ove godine je povezivanje IT sektora sa privredom, a zemlja partner Sajma je Republika Italija.
Organizator Sajma je JKP “ Subotičke pijace”, a suorganizator je Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga. U proteklom periodu bilo je oko 200 izlagača, ove godine očekuje se veći broj, a prijave traju do 17. maja. Cilj je iz godine u godinu podići Sajam na viši nivo , poručili su organizatori.
Tema ovogodišnjeg Sajma je povezivanje kompanija koje se bave IT tehnologijom sa privredom, digitalizacija u privredi, ali i u funkciji privrede kao i obrazovanje u saradnji sa privredom. Prepoznat je značaj i potencijal informacionih tehnologija i povezivanja sa ostalim privrednim branšama, poručio je član Gradskog veća, Srđan Samardžić.
Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Italija. Značaj ove saradnje je višestruk, jer Italija predstavlja jednog od najvažnijih investitora ne samo u oblasti privrede, već i kulture u Srbiji, poručio je počasni vicekonzul Italije u Subotici, Karmine Taralo. Ova saradnja značajna je za Srbiju kao i za Italiju, te je ovaj Sajam potvrda prijateljstva i dugogodišnje saradnje između dve zemlje.
Privredna komora Srbije i ove godine imaće svoj štand na Sajmu, a biće i predstavnici partnerskih komora iz susednih zemalja.
U okviru Sajma pored predstavljanja domaćih i stranih izlagača, održavaće se i tribine, prezentacije, predavanja i poslovni forum.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Na području Subotičke šume zasađeno je oko 4000 sadnica crnog bora

Na području Subotičke šume danas je zasađeno oko 4000 sadnica crnog bora. Iz JP „Vojvodinašume“, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *