ponedeljak , 13 jul 2020
Naslovna / Poljoprivreda / U toku je sprovođenje zaštitinih mera protiv repičine pipe

U toku je sprovođenje zaštitinih mera protiv repičine pipe

U toku je sprovođenje zaštitinih mera protiv repičine pipe, podsećaju iz PSS Subotice. Tretman treba obavljati u najtoplijem delu dana, savetuju stručnjaci.
Damir Perčić, poljoprivredni proizvođač preko 30 godina bavi se ovim poslom, a pored kukuruza i pšenice u kulture koje uzgaja spada i uljana repica. Pri sprovođenju zaštitnih mera, navodi Perčić, potrebno je voditi računa o pravilnoj upotrebi insekticida, te čuvanju okoline. Prema rečima ovog poljoprivrednog proizvođača, svake godine uz savete nadležne službe obavlja zaštitni tretman prema odgovarajućim propisima.
Trenutno je aktuelna zaštita uljane repice protiv štetnog insekta repičine pipe, podsećaju stručnjaci. Proizvođačima se savetuje da pregledaju parcele, te ukoliko se utvrdi prema određenim propisima prisustvo štetočine da pristupe tretmanu. Prema savetima stručnjaka tretman treba da se obavi u najtoplijem delu dana. Trenutno je polaganje jaja repičine pipe u toku , te je potrebno sprovesti adekvatne mere zaštite.
Podatke o aktuelnostima i o potrebama tretiranja kako uljane repice, ali i drugih kultura, poljoprivrednici mogu da pronađu na sajtu Prognozno – izveštajne službe.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Podstičemo digitalizaciju u poljoprivredi za veći profit poljoprivrednicima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *