subota , 25 maj 2019
Naslovna / Kultura / U subotu u Dečijem pozorištu održan ,,Karavan igre“

U subotu u Dečijem pozorištu održan ,,Karavan igre“

U subotu u Dečijem pozorištu održan je ,,Karavan igrekoji ima za cilj promovisanje umetničke igre. Organizatori projekta su Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Art Mentora iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, u saradnji sa gradovima. Pokrovitelj projekta je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Učesnici Karavna igre bili su prvaci Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i učenici Baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva. Oni su nam rekli da im učešće na Karavanu igre veoma znači jer imaju priliku da se nastupom na drugoj sceni predstave novoj publici koja možda nije imala priliku da ih prati na beogradskoj ili novosadskoj sceni.

Prema rečima Miroslave Babić, članice Gradskog veća koja je zaduzena za oblast kulture, naš grad će nastaviti da podržava projekte koji za cilj imaju decentralizaciju kulture. Celodnevni program bio je namenjen roditeljima i deci, a kroz umetničke, kreativne i edukativne interaktivne radionice promovisana je umetnička igra i klasičan balet.

U našoj zemlji postoji velika glad za kvalitetnim umetničkim sadržajima i umetničkom igrom istakla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru. Karavan igre ima za cilj popularizaciju savremene igre i klasičnog baleta, razvijanje i predstavljanje programa različitih kulturnih sadržaja svim posetiocima u gradovima širom naše zemlje.

Pored gala koncerta, radionica, predavanja, razgovora sa umetnicima posetioci su imali priliku da vide izložbu fotografija na kojoj su predstavljeni učesnici Beogradskog festivala igre. Projekat „Karavan igre“ realizuje se od septembra do decembra u petnaest gradova Srbije, a Subotica je jedanaesti grad koji su posetili.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kiš radioničari za 14. rođendan fondacije „Danilo Kiš“

U Omladinskom klubu “Skladište” u petak sa početkom u 19 časova, polaznici radionica Fondacije “Danilo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *