četvrtak , 13 decembar 2018
Naslovna / Ekonomija / U RPK održana radionica pod nazivom „Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji“

U RPK održana radionica pod nazivom „Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji“

U prostorijama RPK održana je radionica pod nazivom „Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji“. Trening je namenjen primarnim proizvođačima i prerađivačima voća, povrća, mleka i mesa koje su stručnjaci iz konsultantske kompanije SEEDEV upoznali sa mogućnostima izvoza na Rusko tržište.

Na današnjem treningu govorilo se o konkurentnosti koju kompanije moraju da poznaju kako bi ušle u novo tržište ili proširile tržište na koje već izlaze. Cilj je da se proizvođači ohrabre u pravcu izvoza ka Rusiji, kao primarnom tržištu za sektor voća i povrća, ili ka nekoj drugoj zemlji Evrope.

Naš region je lider u izvozu jabuke na rusko tržište. Izvoz raste iz godine u godinu, a trenutno dostiže preko 125 miliona dolara godišnje. Veliki izvoz na ovo tržište potvrda je kvaliteta naših jabuka s obzirom da je rusko tržište izuzetno zahtevno.

Obuka oko izvoznih aktivnosti u Rusiju u sektoru poljoprivrede i agrobiznisa deo je projekta pod nazivom „Pomoć za tgovinu- Jačanje proizvodnih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Srbiji“ . Projekat koji sprovodi USAID, a finansira Ruska Federacija trajaće dve godine.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U APR-u odobrena 1000. e-registracija preduzetnika

Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je 1.000-ta elektronska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *