petak , 22 jun 2018
Naslovna / Društvo / U RPK održana prezentacija programa „Exchange 5“

U RPK održana prezentacija programa „Exchange 5“

U prostorijama Regionalne privredne komore održana je prezentacija programa “Exchange 5“ na temu „Podrška za unapređenje evidencije i upravljanja javnom svojinom“. Cilj projekta jeste da se sačini jedinstvena evidencija javne svojine koja pruža mogućnost efikasnog i kvalitetnog upravljanja javnom svojinom.

Ciljna grupa današnje prezentacije jesu lok. samouprave Severnobačkog, Zapadnobačkog i Severnobanatskog upravnog okruga. Suština je da se, zahvaljujući ovom projektu, omogući efikasno gazdovanje javnom imovinom, poručuju iz RPK.

Do sveobuhvatne i detaljne evidencije o javnoj svojini dolazi se upoređivanjem podataka sa terena, dobijenih avio snimanjem koje omogućava da se sagleda trodimenzionalni izgled svakog objekta, i podataka iz katastarkih evidencija, poručuju iz firme „Geoinfo“.

NNa osnovu svih podataka kreira se moderni informacioni sistem, baziran na digitalnim mapama i avio snimcima, koji pruža mogućnost efikasnog i kvalitetnog upravljanja javnom svojinom. Program „Exchange 5“obezbeđuje sredstva za finansiranje projekata na unapređenju sistema evidencije javne svojine na lokalnom nivou, predlog projekta zajednički mogu podneti najmanje dve lok. samouprave, a rok za prijavu koncepta projekta je 20. oktobar.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Izata građevinska dozvola za izgradnju velnes centra na Paliću

Već je izata građevinska dozvola za izgradnju velnes centra na Paliću, a do kraja meseca …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *