petak , 29 maj 2020
Naslovna / Društvo / U planu rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša

U planu rekonstrukcija dve pijace i izmeštanje Kvantaša

U narednom periodu u planu je rekonstrukcija Mlečne pijace, kao i pijace na Teslinom naselju, poručio je novi direktor JKP “Subotičke pijace”, Dejan Ljubisavljević. Ljubisavljević je dodao da je osim rekunstrukcije ove dve pijace u planu i izmeštanje Kvantaške pijace iz užeg gradskog jezgra.
Pre mesec dana legalizovana je pijaca na Teslinom naselju, a u toku je razrada idejnog rešenja za rekonstrukciju ove pijace. Čim projekat bude spreman apliciraće se za finansijska sredstva koja su neophodna za realizaciju projekta, naveo je direktor JKP “Subotičke pijace”, Dejan Ljubisavljević.
Na Mlečnoj pijaci u toku su radovi na zatvaranju jedne strane pijace, što će rešiti problem sa promajom. Ovo je samo trenutno rešenje, jer je u planu kompletna rekonstrukcija i ove pijace, a trenutno se radi na izradi plana detaljne regulacije.
Iz JKP “Subotičke pijace” navode da je lokacija na kojoj se nalazi Kvantaška pijaca neadekvatna za obavljenje pijačne delatnosti, naročito zbog toga što se nalazi u užem gradskom jezgru gde veliki kamioni ne mogu da priđu, pa se razmišlja o izmeštanju ove pijace na adekvatniju lokaciju.
Završena je i rekonstrukcija pijace kod škole Majšanski put, tehnički prijem zakazan je za sutra, a u narednim nedeljama očekuje se otvaranje ove pijace.

https://youtu.be/_atbQSrQFLc

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Od početka programa „Uhvati, steriliši i pusti“ do sada je učestvovalo 134 pasa koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *