utorak , 18 jun 2019
Naslovna / Društvo / U petak 28. septembra Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

U petak 28. septembra Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

Ispostava Bačka Topola subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli u petak, 28. septembra, od 9:30 do 15:30 časova, u Velikoj hali JP „Tržnica“, Karađorđeva ulica bb.

Sajam je zamišljen kao spoj privrede, obrazovanja i zapošljavanja, pa će učesnici biti i srednje škole iz Bačke Topole i poslodavaci koji će na manifestaciji prezentovati delatnosti i poslove kojima se bave. Cilj ovog sajma jeste da se na jedan nov način povežu poslodavci, nezaposleni i učenici srednjih škola, kao budući radnici i preduzetnici, poručuju iz NSZ.

Učešće na sajmu do sada je najavilo 34 poslodavaca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice, koji će nezaposlenima ponuditi preko 500 slobodnih radnih mesta. Oni će na sajmu tražiti radnike iz oblasti mašinstva i obrade metala: topioničare, livce, oštrače, bravare, zavarivače, metalostrugare, mašinske tehničare i tehničare na održavanju mašina, tehničare kvaliteta, diplomirane inženjere mašinstva, operatere na CNC mašinama i tehničke crtače. Kompanijama je, takođe, potreban veći broj operatera, odnosno radnika u proizvodnji plastike, gume, korpica za trgovine, kao i mesara, trgovaca, agenata osiguranja, ekonomista…
Na Sajmu će svoje obrazovne smerove predstaviti i tri srednje škole iz Bačke Topole: Poljoprivredna škola „Bačka Topola“, Gimnazija i srednja ekonomska škola „Dositej Obradović“ i Tehnička škola „Jožef Šinković“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 14.06.2019.

Info blok 14.06.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *