petak , 29 maj 2020
Naslovna / Društvo / U OŠ“Kizur Ištvan“ održano takmičenje „Misliša“

U OŠ“Kizur Ištvan“ održano takmičenje „Misliša“

U Osnovnoj školi “Kizur Ištvan” , održano je nacionalno Matematičko takmičenje “Misliša”. Po prvi put priliku da učestvuju na takmičenju imali su i đaci prvih razreda osnovnih škola.
Učešće na nacionalnom Matematičkom takmičenju “Misliša” uzela je i OŠ “Kizur Ištvan”. Učestvovalo je 72 učenika ove škole, a po prvi put priliku da učestvuju na takmičenju imali su i učenici prvih razreda. Đaci prvaci sa kojima smo razgovarali, rekli su da matematika nije bauk i da se raduju zbog učešća na takmičenju.
Cilj ovog takmičenja jeste podsticanje interesovanja učenika za matematiku kroz kreativne zadatke, ali i interesovanja za učešće i na drugim takmičenjima.
Priliku da učestvuju na takmičenju imali su svi učenici zainteresovani da provere svoje matematičko znanje, a svaki učesnik dobio je sertifikat o učešću.
Matematičko takmičenje “Misliša” je nacionalno takmičenje koje organizuje Matematičko društvo “Arhimedes” iz Beograda, organizuje se od 2006. godine.Takmičenje je u stručno-pedagoškom pogledu na najvišem nivou, a podržano je i od Ministarstva prosvete.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Od početka programa „Uhvati, steriliši i pusti“ do sada je učestvovalo 134 pasa koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *