sreda , 20 mart 2019
Naslovna / Zdravstvo / U novogodišnjoj noći napadnuti tehničari hitne pomoći

U novogodišnjoj noći napadnuti tehničari hitne pomoći

U periodu od 31.decembra do 2. januara Služba hitne medicinske pomoći imala je 90 intervencija na terenu. Osim uobičajenih stanja, bolesti, povreda i napitih stanja, zaposleni u hitnoj pomoći pomoć su pružili povređenima u saobraćajnoj nesreći, a u ovom periodu bilo je nekoliko akutnih infarkta miokarda . Prvog dana nove godine dogodio se i napad na radnike hitne pomoći od strane nepoznatih lica u napitom stanju nakon čega je jedan radnik hitne pomoći zatražio pomoć na urgentnom odeljenju Opšte bolnice.
Poslednjeg dana 2018. godine Služba hitne medicinske pomoći imala je 30 intervencija na terenu, dok je u ambulanti obavljeno 45 pregleda. Prvog dana 2019. godine bilo je 27 intervencija na terenu, dok je juče bilo 33.
Ovaj period obeležio je i napad na radnike hitne pomoći od strane nepoznatih lica u napitom stanju. Nakon verbalnih napada i vređanja zaposlenih napadači su, ne vodeći računa o ostalim pacijentima koji su se nalazili u ambulanti, fizički nasrnuli na tehničare Službe hitne medicinske pomoći.
O ovom nemilom događaju obaveštena je i policija.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Subotičani idu kod zubara tek kada se javi bol ili otok

Subotičani još uvek ne posvećuju dovoljno pažnje oralnom zdravlju, poručuju stomatolozi i dodaju da se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *