subota , 19 oktobar 2019
Naslovna / Društvo / U nedelju centralna proslava Dužijance

U nedelju centralna proslava Dužijance

Centralna proslava 107. Dužijance, u organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca 2017.“, biće održana u nedelju na Gradskom trgu. Takođe, u sklopu obeležavanja Dužijance, u četvrtak, petak i subotu biće upriličeni brojni kulturno-umetnički programi.

Tamburaško veče počinje u petak, u 20h, na Gradskom trgu, kada će biti predstavljeni i bandaš i bandašica kao i njihovi pratioci, iste večeri održaće se i proglašenje najlepšeg izloga. Narednog dana, na Gradskom trgu, u 20 h počinje Skupština risara, a nakon toga i smotra folklornih ansambala.

Centralna proslava 107. Dužijance biće održana u nedelju. Program počinje u 8:45h, blagoslovom bandaša i bandašice u Kerskoj crkvi, nakon čega će se povorka uputiti ka katedrali sv. Terezije Avilske gde se nastavlja slavlje.

U 20h na Gradskom trgu, Bandašicinim kolom, završava se centralna proslava Dužijance. Svečana povorka, od Kerske crkve do katedrale, kretaće se Beogradskim putem, Zagrebačkom ulicom, kao i ulicom Petefi Šandora. Nešto kasnije povorka će se uputiti ka Gradskom trgu te će svi prilazi ulici Matko Vuković biti zatvoreni dok povorka ne prođe, a nakon toga ulica će biti otvorena za saobraćaj, poručuju organizatori.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Mirović obišao radove na rekonstrukciji dva objekta Gerontološkog centra

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, pokrajinski sekretar Predrag Vuletić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *