subota , 30 maj 2020
Naslovna / Društvo / U Hemijsko- tehnološkoj školi danas je prvi put dodeljeno pet stipendija

U Hemijsko- tehnološkoj školi danas je prvi put dodeljeno pet stipendija

U Hemijsko- tehnološkoj školi danas je prvi put dodeljeno pet stipendija za učenike prvgog razreda koji pohađaju obrazovne profile prehrambeni tehničar i pekar. Stipendije su učenicima dodelili preduzetnici u želji da povećaju interesovanje učenika za deficitarna zanimanja.

Učenica prvog razreda Hemijsko-tehnološke škole, Adrijana Hajdu iz Bajmoka, nam je rekla da joj se dopada obrazovni profil pekar koji je izabrala. Ona kaže da se iznenadila kada je dobila stipendiju i da je to veoma motiviše u daljem radu.

Iz škole ističu da se saradnja sa privrednicima ostvarila spontano krajem prošle godine sa ciljem da se poveća interesovanje učenika za deficitarna zanimanja. Među kriteriumima na osnovu kojih su đacima dodeljene stipendije bilii su i postignut uspeh u toku školovanja i materijalni status učenika. Predstavnici tri društveno odgovorne firme koji su dodelili pet đačkih stipendija izrazili su želju da učenicima u budućnosti obezbede i potrebnu praksu.

Dodeljene stipendije su raspoređene na deset mesečnih rata, a učenici mesečno dobijaju po 3.000dinara. Iz škole poručuju da se nadaju da će se naredne godine povećati broj stipendija koje će preduzetnici dodeliti učenicima pored onih koje dodeljuje Grad.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Drugi probni završni ispit u ponedeljak i utorak

Učenici završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak i utorak će polagati drugi probni završni ispit. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *