četvrtak , 28 maj 2020
Naslovna / Društvo / U Gradskoj kući obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

U Gradskoj kući obeležen Međunarodni dan ljudskih prava

Od svih ljudskih prava u našoj sredini smatram da je najugroženije pravo na rad, poručio je zaštitnik građana, Zlatko Marosiuk na Međunarodni dan ljudskih prava. Tim povodom u Velikoj većnici Gradske kuće održana je svečanost u sklopu koje su su dodeljene zahvalnice i nagrade učenicima srednjih škola koji su učestvovali na literarnom konkursu koji tradicionalno raspisuje Kancelarija zaštitnika građana.

Ove godine na literarni konkurs pristiglo je 66 radova, a učenici srednjih škola birali su jednu od dve teme: “Otići ili ostati” i “Razumeti, a ne suditi”. Svim učesnicima na konkursu dodeljene su zahvalnice i prigodni pokloni, a pristigli radovi biće objavljeni na zvaničnom sajtu Grada. Rad gimnazijalke Majde Pejanović jedan je od nagrađenih.

Kancelarija zaštitnika građana i ovu godinu završiće sa preko 2000 predmeta, što će biti objavljeno u godišnjem izveštaju, a između 65 i 70 odsto predmeta je uspešno rešeno. Zaštitnik građana, Zlatko Marosiuk poručio je da je od svih ljudskih prava u našem gradu najugroženije pravo na rad.

Generalna skupština UN proglasila je 10. decembar za Dan ljudskih prava 1950. godine, kako bi skrenula pažnju na dve godine ranije potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao prvi sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Od početka programa „Uhvati, steriliši i pusti“ do sada je učestvovalo 134 pasa koji su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *