četvrtak , 22 avgust 2019
Naslovna / Društvo / U Autonomnoj pokrajini Vojvodini sve opšte bolnice opremljene su novim CT aparatima

U Autonomnoj pokrajini Vojvodini sve opšte bolnice opremljene su novim CT aparatima

U Autonomnoj pokrajini Vojvodini sve opšte bolnice opremljene su novim CT aparatima. S obzirom na to da je prosek starosti zatečenih CT aparata bio oko 15 godina i da više nisu mogli da podmire potrebe precizne dijagnostike, Pokrajinska vlada ispunila je dato obećanje da sve bolnice imaju funkcionalne CT aparate.
Posle Sremske Mitrovice, Sombora, Subotice, Kikinde, Vršca i Vrbasa, i opšta bolnica u Senti dobila je novi CT aparat.
Prilikom posete opštoj bolnici u Senti predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora i pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića, resorni sekretar izjavio je da će s novim CT aparatom u potpunosti nestati liste čekanja dijagnostičkih procedura za 100 hiljada građana Severnobanatskog okruga, koji gravitiraju ovoj bolnici.
Pokrajinska vlada je u poslednje dve i po godine u opštu bolnicu u Senti uložila oko 110 miliona dinara, čime su obnovljeni skoro svi dijagnostički aparati, kao i veliki broj medicinskih i nemedicinskih uređaja za svakodnevni rad zdravstvenih radnika.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je senćanska bolnica godinama bila devastirana, ali da se poslednje dve – tri godine sistematično rešavaju problemi. Nabavkom novog CT aparata, kako je rekao Pastor, pacijentima se obezbeđuje kvalitetna zdravstvena zaštita, kakva postoji i u drugim delovima Vojvodine. On je dodao da ova zdravstvena ustanova time ulazi u 21. vek.
U opštoj bolnici u Senti u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za kompletnu građevinsku rekonstrukciju ove ustanove, čiji su objekti izgrađeni sredinom prošlog veka.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Svečano otvoren tradicionalni “Međunarodni kamp omladine” u organizaciji Crvenog krsta

Tradicionalni “Međunarodni kamp omladine” u organizaciji Crvenog krsta Subotice, svečano je otvoren juče na salašu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *