četvrtak , 27 februar 2020
Naslovna / Ekonomija / U APR-u odobrena 1000. e-registracija preduzetnika

U APR-u odobrena 1000. e-registracija preduzetnika

Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je 1.000-ta elektronska registracija osnivanja preduzetnika.

Uslugu e-registracije prvi su iskoristili preduzetnici koji su se registrovali za delatnosti iz oblasti vezanih za informacione tehnologije i poslovanje.
U nizu tih poslova su računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, specijalizovane dizajnerske delatnosti, kombinovane kancelarijsko-administrativne usluge, računovodstveni, knjigovodstveni, revizorski poslovi, poresko savetovanje, arhitektonska delatnost.
Iz APR-a kažu da preduzetnike ohrabruju da elektronski registruju firmu zbog pojednostavljenje procedure i nižih troškova osnivanja.
Kako je saopšteno, osim usluge e-registracije osnivanja preduzetnika i jednočlanih privrednih društava, APR pruža privrednicima i e-registraciju finansijskih izveštaja, kao i izdavanje elektronskih gradjevinskih dozvola.
Najavljuju da se uskoro očekuje uvodjenje Centralne evidencije stvarnog vlasništva u kojoj će se prijave dostavljati iskučivo u elektronskom obliku.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević obišao je gazdinstvo Stipana Šarčevića u Starom Žedniku

U okviru radne posete Gradu Subotici, pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević sa saradnicima obišao je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *