nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Društvo / Turizam investicija koja se bez ikakve sumnje isplaćuje

Turizam investicija koja se bez ikakve sumnje isplaćuje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da devizni priliv od turizma u prvih deset meseci 2017. godine iznosi 971 milion evra, dodajući da nema sumnje da će devizni priliv od turizma za celu godinu dostići očekivane 1,2 milijarde evra.

„Očekujemo da ćemo dostići tih 1,2 milijardu evra. Nema više nikakve sumnje da će se dostići ta brojka, koja je bila dosta optimistično postavljena kao cilj“, kazao je Ljaijić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je kazao da će podaci o deviznom prilivu od turizma za celu prošlu godinu biti poznati u februaru. „Što se tiče broja turista, mi još uvek prikupljamo podatke od lokalnih turističkih organizacija. Mi ćemo krajem januara imati podatke za celu 2017. godinu“, kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, turizam je jedna od najboljih investicija i sve što se radi u gradovima Srbije je „investicija koja se bez ikakve sumnje isplaćuje“.

„Mi izdvajamo minimalno, a dobit je mnogo veća“, kazao je Ljajić i dodao da su realne brojke mnogo bolje od iznesenih, jer iznesene nisu realne zato što je oko 30 odsto siva ekonomija. On je kazao da još uvek nije ostvareno sve iz strategije u kojoj je naznačeno šta u Srbiji treba da se uradi da bi postala ozbiljna turistička destinacija. Naveo je da se rade i posebne kampanje kako bi se privukli kineski turisti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *