sreda , 30 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Svetska zvezda elektronske muzike DJ Džejms Lavel gost 26. Festivala evropskog filma Palić

Svetska zvezda elektronske muzike DJ Džejms Lavel gost 26. Festivala evropskog filma Palić

Jedan od posebnih događaja tokom 26. festivala evropskog filma Palić biće i specijalna projekcija britanskog muzičkog dokumentarca „Man from Mo’Vax“ koji govori o turbulentnom životu i karijeri ikone underground DJ scene Džejmsa Lavela. Festival će ugostiti reditelja filma Metjua Džonsa, producenta Majkla MekMahona i glavnog protagonistu filma Džejmsa Lavela koji će nakon projekcije, 25. jula u bioskopu Abazija na Paliću, odgovarati na pitanja publike.
U ovom atipičnom dokumentarcu, koji na krajnje iskren način prikazuje uspone i padove popularnog umetnika, gledaoci će moći da prođu kroz gotovo tri decenije koje su oblikovale savremenu britansku kulturu, a u filmu o Lavelovom uticaju na muzičku scenu govore brojni svetski poznati izvođači koji su tokom karijere sarađivali sa njim.
Ovo je izuzetna priča o jednoj od najenigmatičnijih, ali i najuticajnijih figura savremene britanske kulture, nastale od impozantne građe od 700 sati snimaka iz eksluzivne privatne arhive umetnika. Film „Man from Mo’Vax“ je retka prilika i jedinstvena šansa za uvid u Lavelovo stasavanje od nepoznatog tinejdžera do globalne muzičke zvezde.
26. Festival evropskog filma Palić priprema brojne novine za publiku koja će posetiti Palićku oazu filma od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15 programskih celina, posetioci će kao i prethodnih godina moći da uživaju u muzičkim i vizuelnim događajima koji su i oblikovali specifičnu atmosferu ove manifestacije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Šansa za 10.000 mladih: Prijava kandidata za program Moja prva plata počinje 8. oktobra

Prijava poslodavaca za učešće u programu Moja prva plata je završena. Ukupno je pristiglo više …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *