nedelja , 31 maj 2020
Naslovna / Zdravstvo / Sve veći broj osoba pati od alergija

Sve veći broj osoba pati od alergija

Početak juna pravo je vreme za uklanjanje korova i ostalih trava, kako bi se sprečilo širenje polena, podsećaju alergolozi i navode da je svake godine sve veći broj pacijenata obolelih od alergijskih bolesti.
U toku je sezona cvetanja trava, a sezona cvetanja stabala bliži se kraju. Lekari navode da su osobe sa slabijim imunitetom podložnije alergijama, a simptomi koji se javljaju kod pacijenata zavise od alergena.
Koncentracija polena u vazduhu zavisi od vremenskih uslova, suvo i toplo vreme uz vetar idealni su uslovi za širenje polena, dok je najmanja koncentracija posle kiše. Veoma je važno pridržavati se preventivnih mera kako bi se uticaj alergena sveo na minimum, podsećaju lekari.
Lekari podsećaju sve građane koji imaju neke od simptoma , da je veoma važno uspostavljanje pravilne dijagnoze. Rezultati testa gotovi su za 15 minuta, a nakon toga pacijent saznaje koji alergeni izazivaju reakcije i na osnovu toga dobija adekvatnu terapiju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jednom nedeljno u prodavnici medicinskih pomagala “Medifit” Subotičani imaju priliku da besplatno obave pregled i dijagnostiku stopala savremenim 3D skenerom.

Pregled stopala u “Medifitu” obavlja sertifikovani dijagnostičar ove kompanije za Igli karbonske ulošle. Pregled se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *