utorak , 19 novembar 2019
Naslovna / Društvo / Sutra predstavljanje Evropske laboratorije veštačke inteligencije-Al Lab

Sutra predstavljanje Evropske laboratorije veštačke inteligencije-Al Lab

U Savremenoj galeriji Subotica sutra od 11 časova će biti predstavljen projekat:” Evropska laboratorija veštačke inteligencije − AI Lab”.
Nakon izuzetnog uspeha projekta, Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke − Art & Science, Ars elektronika iz Linca, Centar za promociju nauke i još 11 partnera započeli su novi projekat − Evropsku laboratoriju veštačke inteligencije − AI Lab. AI Lab se sadržinski i strukturalno nadovezuje na pristup, koncept i model rada prethodnog projekta, uz fokusiranje na jednu od najaktuelnijih i najdinamičnijih naučnih oblasti današnjice − veštačku inteligenciju i srodne discipline.
U okviru projekta otvoren je prvi poziv za umetnike aktivne na polju digitalne umetnosti, studente umetničkih fakulteta i sve one sklone izazovima i eksperimentima u radu s novim medijima. Prva rezidencija će biti realizovana u Muntref centru za nauku i umetnost, na Nacionalnom univerzitetu Argentine Tres de Febrero u Buenos Ajresu. Poziv za umetnike otvoren je do 25. februara 2019, a mogu se prijaviti zainteresovani iz čitavog sveta. Učešće u ovom projektu je izuzetna prilika da umetnici istraže nove umetničke forme uz pomoć nauke, a pod vrhunskim naučnim mentorstvom. Projekat ujedno pruža mogućnost umrežavanja i mobilnosti umetnika koji stvaraju u ovoj oblasti, nezavisno od samog projekta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Winterfest 2019 /2020 od 5.decembra

Svečano otvaranje ovogodišnjeg Zimskog vašara pod nazivom „Winterfest 2019 – 2020“, biće upriličeno u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *