nedelja , 21 oktobar 2018
Naslovna / Kultura / Sutra otvaranje izložbe pod nazivom ,,Živimo u divnom svetu – Austrija”

Sutra otvaranje izložbe pod nazivom ,,Živimo u divnom svetu – Austrija”

Otvaranje izložbe pod nazivom ,,Živimo u divnom svetu – Austrija” umetnika Milice Milićević i Milana Bosnića koji čine umetnički duo diSTRUKTURA održaće se sutra sa početkom u 19 časova u Savremenoj galeriji.
,,Živimo u divnom svetu – Austrija” je multimedijalni projekat koji je započet 2007. godine, a bavi se temama odliva intelektualaca i migracijama sa prostora bivše Jugoslavije. Koristeći razne medije i pristupe diSTRUKTURA svojim umetničkim radom skreće pažnju na probleme koji se dešavaju na ovom području, a koji su dostigli svoj vrhunac za vreme ratova devedesetih godina. Glavno pitanje koje obeležava projekat jeste kako se lična i javna slika menjaju sa individualnom migracijskom pričom i kako prošlost, evropske politike, ali i finansijske i druge krize deluju na život pojedinca. Kustos izložbe je Nela Tonković istoričarka umetnosti i direktorka SGSU, a izložba će trajati do 11.juna.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Odigrana predstava „Sudbine u magli“

Učenici Srpske gimnazije “Nikola Tesla” iz Budimpešte, članovi dramsko-pozorišne radionice “Suncokret”, sinoć su, na sceni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *