petak , 22 novembar 2019
Naslovna / Društvo / Subotički učenici posetili ruski grad Čajkovski

Subotički učenici posetili ruski grad Čajkovski

Učenici i profesori Politehničke i Ekonomske škole “Bosa Milićević” tokom prošle nedelje, posetili su ruski grad Čajkovski u cilju razmene iskustava u oblasti obrazovanja. Ovo studijsko putovanje realizovano je zahvaljujući lokalnoj samoupravi i donatorima.
Sa velikim oduševljenjem i bogatiji za novo iskustvo, učenici zajedno sa profesorima vratili su se sa studijskog putovanja iz ruskog grada Čajkovski. Po rečima učenika i pored toga što je postojala barijera u komunikaciji ipak su uspeli da ostvare nova prijateljstva kao i da sa đacima iz Rusije razmene znanje i iskustva iz oblasti obrazovanja. Kako kažu, časovi i radionice su bile veoma zanimljive, ali svakako najlepši utisak ostavilo je gostoprimstvo domaćina.
Tokom ovog studijskog putovanja subotički učenici su, boraveći od 4 – 9. juna u gradu Čajkovski, posetili Tehničku, Industrijsku i Medicinsku školu. Na ovaj način učenici kao i profesori imali su priliku da uvide sličnosti i razlike u obrazovnim sistemima kao i način saradnje između srednjih stručnih škola i privrede kroz model dualnog obrazovanja, navode iz Politehničke škole.
Ovo putovanje nastavak je saradnje koja je započeta 2017. godine, a pored srdačnog dočeka i druženja, ovo putovanje pre svega ima veliki profesionalni značaj. Potrebno je informisati se i pratiti rad drugih država u oblasti obrazovanja, poručuju iz Ekonomske škole. U nastavku ove saradnje sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja, očekuje se poseta ruskih učenika i nastavnika.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Izgradnja trotoara u romskom naselju u Čantaviru

U sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma i Romkinja u naselju Haladaš …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *