petak , 19 oktobar 2018
Naslovna / Kultura / Subotički recitatori na Pokrajinskoj smotri osvojili čak sedam zlatnih diploma

Subotički recitatori na Pokrajinskoj smotri osvojili čak sedam zlatnih diploma

Subotički recitatori na Pokrajinskoj smotri osvojili su čak sedam zlatnih diploma, a pet takmičara plasiralo na Republičku smotru recitatora u Valjevu.
Za najbolje recitatorke Vojvodine u svojoj kategoriji, proglašene su tri naše mlade sugrađanke Noemi Božić, Višnja Vilov i Dragana Nikolić. Na 49. Pokrajinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, održanoj u Sečnju od 20. do 22. aprila, Suboticu je predstavljalo ukupno 20 recitatora, koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije. Nakon takmičarskog dela, šestočlani žiri je svakoga dana proglasio pobednike, dodelivši od 18 do 26 zlatnih diploma u zavisnosti od uzrasta, među kojima je odabrao i devet recitatora koji će učestvovati na Republičkoj smotri u Valjevu. U svakoj kategoriji, žiri je takođe proglasio tri odnosno četiri najbolja recitatora Vojvodine. Na Republičku smotru recitatora, koja će se održati 18. i 19. maja u Valjevu, plasirali su se Noemi Božić, Višnja Vilov, Ivan Huska, Dragana Nikolić i Katarina Piuković.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Andraš Urban dobitinik nagrade „Bojan Stupica“

Udruženje dramskih umetnika Srbije dodelilo je nagradu “Bojan Stupica” reditelju Andrašu Urbanu za predstavu “Rodoljupci” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *