sreda , 19 februar 2020
Naslovna / Sport / Subotica će biti domaćin ovogodišnjeg ekipnog seniorskog Prvenstva Srbije u šahu

Subotica će biti domaćin ovogodišnjeg ekipnog seniorskog Prvenstva Srbije u šahu

Od 22. avgusta do 1. septembra, Subotica i Šahovski klub „Spartak“ biće domaćini i organizatori ovogodišnjeg ekipnog seniorskog Prvenstva Srbije u šahu u obe konkurencije.

Za laskavi epitet pobednika konkurisaće 12 muških i isto toliko ženskih ekipa, među kojima će biti i šahisti „Spartaka“, koji su prošle godine, u Valjevu, predvođeni velemajstorom Nikolom Sedlakom, osvojili titulu vicešampiona države, dok će, ovaj put, pokušati da se nađu na pobedničkom postolju.

Partije na predstojećem ekipnom šampionatu Srbije u šahu, od kojih će veliki broj moći direktno da se prati i preko interneta, igraće se svakog dana, od 16 časova, u hotelu „Patrija“, a na programu će biti 11 kola. Muškarci će igrati na šest tabli, dok će se žene nadmetati na četiri table.

Pošto je za svaki sportski uspeh neophodna i odgovarajuća infrastruktura, predstavnici lokalne samouprave, uz pomoć pokrajinske i republičke Vlade, potrudili su se da i predstavnicima Šahovskog kluba „Spartak“ obezbede adekvatne uslove za rad, pa se nadaju da ni rezultati neće izostati.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sportak 17.02.2020

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *